• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Тиждень безпеки життєдіяльності "Бережімо себе, діти"

Тиждень безпеки життєдіяльності "Бережімо себе, діти"

2017-12-01

У часи економічної скрути, життєвих реалій важливою залишається проблема профілактичної роботи щодо формування навичок безпечної життєдіяльності.

Виникає необхідність, починаючи з дошкільного віку, навчити дітей свідомо ставитися до cвого здоров’я, питань особистої безпеки та безпеки навколишніх.

З 20.11 по 24.11, відповідно завдань річного плану, в ЗДО«Зернятко» Димерської селищної ради, пройшов Тиждень безпеки «Бережімо себе, діти», головною метою якого було поліпшення якості навчально-виховної роботи з дітьми з питань особистої безпеки та захисту життя у надзвичайних ситуаціях. Завдання дорослих — педагогів і батьків — не залякувати дітей, а, користуючись їх природною допитливістю, навчити правил поведінки, не забороняти або приховувати небезпечні предмети і речі, а в ґрунтовній, цікавій, пояснювальній роботі вчити правильно користуватися ними. Тому, педагоги ЗДО «Зернятко» добирають такі форми і методи роботи, які дозволили б відчути дитині не лише цінність свого життя та здоров’я, а й свої можливості у зміцненні та збереженні його, умінні діяти у небезпечних ситуаціях.

Кожен день тижня мав свою назву: «День здорової дитини», «День обережної дитини», «День самостійної дитини», «День дбайливих батьків». Щоденно проводились спостереження, бесіди, заняття, дидактичні ігри, обговорення ситуацій, вікторини, сюжетно-рольові ігри, спортивні розваги, дослідницька та практична діяльність. Вихователі підготували рекомендації, поради батькам, проводили різні види просвітницької роботи з питань БЖД.

Тема безпеки життєдіяльності дитини невичерпна, не обмежена Тижнем безпеки, а повинна звучати постійно. І ті зерна знань, умінь і навичок, які закладаються дітям сьогодні обов’язково знадобляться їм в майбутньому.

/Files/images/bjd_2017/Безпечна дорога.jpg/Files/images/bjd_2017/Вивчаємо правила дорожнього руху.jpg/Files/images/bjd_2017/Збираємо і сортуємо сміття.jpg/Files/images/bjd_2017/Стихійні явища. Виверження вулкану.jpg/Files/images/bjd_2017/Пожежники гасять пожежу.jpg/Files/images/bjd_2017/Що нам дає вогонь - користь і небезпека.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 257

Коментарi